Å GÅ TIL PSYKOLOG

Å GÅ TIL PSYKOLOG


De som henvender seg til meg ønsker ofte å få mer tilgang til gode følelser, å få det bedre med seg selv og med de som står dem nær. De ønsker større grad av tilfredshet og samhørighet, glede, følelse av mestring, verdighet og selvrespekt. Dette innebærer ofte å våge å se på det som er vondt og vanskelig, tanker og følelser man gjerne er alene om og som vekker angst. Noen trenger hjelp til å etablere større grad av grenser i relasjoner som er destruktive, og gjerne hjelp til å bryte ut av feks parforhold.


Kroppslig angst, stress og smerter vitner ofte om bortgjemte smertefulle følelser som sinne, sorg og skyldfølele. Å gå i terapi kan derfor både kjennes som en lettelse og som krevende. Noen velger å gå i terapi over en lengre periode, andre kommer for et kortere forløp. Dette bestemmer du selv. Terapien tilpasses etter dine behov.


Noen tar kontakt fordi de trenger en å snakke fortrolig med, en utenom familie og venner, som det er trygt å betro seg til, og som kan bidra med støtte, se andre perspektiver og løse et problem. En å lene seg til i krevende situasjoner som feks. livskrise, samlivsbrudd, ensomhet eller etter å ha mistet jobben.


Mange velger også å gå til psykolog for å lære hvordan man kan forholde seg til stress. Å gå til psykolog vil gjøre deg bedre kjent med deg selv.